Thursday, August 12, 2010

Making A Difference @ TV2

Pagi ni saya berkesempatan menonton rancangan motivasi bual bicara "Making A Difference" di saluran TV2. Rancangan ini bersiaran dari jam 6.00 - 6.30 pagi.

Apa yang menarik, hos rancangan ini merupakan tokoh yang tidak asing lagi iaitu ayahanda saya Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadhilah Kamsah. Apa yang menarik perhatian saya berkenaan program ini :

1. 100% dalam bahasa Inggeris. Seperti yang semua maklum, 90% penceramah arus perdana di Malaysia tidak fasih berceramah dalam bahasa Inggeris secara full swing (bukan broken, rojak atau Manglish). Sebagai old timer, Dato' Fadhilah telah berjaya menjadi peneraju dalam hal ini.

2. Audien yang hadir dalam program ini terdiri dari berbilang bangsa, termasuk Melayu yang urban dan tidak bertudung. Secara peribadi, bukan mudah mendapatkan audien seperti ini dalam program-program ceramah. Sekalung tahniah kepada team penerbitan yang berjaya mencari audien yang unik sebegini.

3. Tetamu di studio adalah terdiri dari selebriti yang jarang tampil dalam rancangan bersifat ceramah. Dalam episod kali ini, aktor Jehan Miskin telah diundang bagi berkongsi pendapat berkenaan tips berbicara dengan lelaki. Saya fikir, mampukah selebriti sebegitu sudi tampil menjadi tetamu dalam program Sehiris Peria Secawan Madu, Semanis Kurma atau Halaqah? Sekali lagi sekalung tahniah kepada krew penerbitan.

Akhirnya, saya doakan program ini terus berjaya pada masa akan datang.

No comments:

Post a Comment